jueves, 26 de junio de 2008

Sobre l'Eurocopa, El futbol, la TV i la puta selecció espanyola... o tot junt, tant s'hi val...

El títol pot semblar una mica dispers però realment tenen molt a veure totes i cadascuna de les parts que el configuren;

En l'actualitat tenim el futbol al mateix nivell que fa uns anys teniem els bous i les seues corregudes, més ben dit, les corregudes de bous.
Com que no hi ha cap problema al món, ni a la nostra comarca, ni al nostre poble tampoc, què millor manera de matar el temps que admirant "El deporte rey".

És una vergonya que amb el pretext del futbol s'amaguen els fets i les notícies importants que ens envolten i que realment són les que ens afecten dia a dia en el nostre comportament i en el de les nostres veins i veïnes, i si no ho veieu així pareu un moment a pensar; ens afecta d'alguna manera que el Guaje Villa falle un penal en la final de l'Eurocopa, o realment el que ens pot determinar el futur és que els països menys desenvolupats, (menys, per culpa dels que ho estan més) estiguen tot el dia a la brega o que els que diuen estar més desenvolupats (eufemisme de "forrats") passen olímpicament dels problemes dels ciutadans?

Només cal vore l'últim balanç que van fer el 4 superpoderosos països de torn en la cima de la FAO contra la fam: "LES CONCLUSIONS SÓN LES SEGÜENTS; LLUITAREM PER A QUE DESAPAREGA LA FAM EN EL MÓN." Molt bé, aleshores que heu fet durant aquests 3 díes clavats aquell edifici? menjar tot el que alguns mai podran?

Bé, realment açò no interessa ningú, el vertader problema és si la Selecció Espanyola de futbol jugarà amb l'equipatge roig o el groc, perquè clar, el groc sol dur mala sort, que passarà si juga amb aquest color maleït? Mira que sóc poc considerat quan em dedique a pensar en altres problemes abans que si a Sergio Ramos li la llepa Aragonés o és al revés.

La TV col·loca "un tupido velo" als problemes que potencialment ens poden afectar o que de fet, ja ens afecten; tan sols cal veure que en "cuatro" (sí, la cadena esta que és molt d'esquerres, plural i tal i tal...) ha llevat hores d'informatius (dels que presumeix amb Gabilondo al front) per tal d'oferir 25 hores de les 24 que té un dia d'informació sobre l'Eurocopa.

Sabeu a qui trobe a faltar realment? A Francisco Franco, i mira que no l'he conegut, però en aquests moments seria el company perfecte per contemplar aquesta época d' "espanyolerio" excessiu, abusant i superflu, ja que no està defenent-se una nació com a el que és, sinó a un equip de futbol que ni tan sols els jugadors se'l creuen.

Amb Franco açò SÍ que passava però era com més gris, més en blanc i negre... la xenofòbia que es viu ara és més colorida i atractiva, hi ha càntics molt originals ("el dia 22 italia dice adiós... digne de García Márquez...) i quan dic xenofòbia ho dic sabent l'etimologia de la paraula, i és que si us haveu donat compte, si Espanya juga contra Itàlia: "que asco de italianos, a la mierda los spaghuettis", contra Rússia: "hoy no como ensaladilla russa, yo soy español... Aquestes són frases que s'han sentit per la TV. I em serveix per a constatar la sinergia que proposava al principi amb el títol entre els 4 elements anomenats.

Jo mai m'he sentit espanyol, però sent vergonya aliena cada vegada que veig per la TV a gent burlant-se d'altres aficions, o d'altres països, o jugadors d'altres seleccions tan sols pel fet que durant 90 minuts (si no hi ha pròrroga, que aleshores sí que la cosa es torna inaguantable) Espanya juga contra un altre rival, un altre país. Mirant a la càmera i dient: "Nos los comemos, a los rusos esos nos los comemos...". Lamentable.

Pot semblar que ni m'agrade el futbol ni sapiga què significa defendre els colors d'una bandera, però ben mirat és tot el contrarim sóc "futbolero" com el que més, i defense la meua terra a mort, però hi ha una cosa, senyores i senyors, que se'n diu respecte. I curiosament en cada samarreta de cada jugador de l'Eurocopa al braç esquerre porten una llegenda que hi diu: "Respect", per als aficionats espanyols que no entenen l'anglès: Respeto.

Estic molt cabrejat, i hui, que juga Rússia contra Espanya, espere que guanyen els de més amunt, ja no per l'odi a la selecció espanyola sinó per poder veure alguna cosa en la TV que banderes rojes, exaltacions necionals semi-fascistes, i alguna informació que vaja més enllà de si l'auela de Casillas s'ha pres les pastilles per a la tensió abans de vore el partir.

Per tot açò i alguna cosa més que encara em deixe en el tinter: Rússia: PODEMOS!!

Amb ganes d'enjegar-ho tot a rodar, es despedeix:

Jordi...

Salut i força.

No hay comentarios: